Trase

Polmaratonskih 21 kilometrov

Start: 10.00

 

21.097,8 m | 140 m.n.v. | ASFALT | Certifikat IAAF-AIMS o izmeri tekaške proge

Traso na 21 km sestavljata dva kroga. Start je na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah, v startno-ciljni ravnini, od koder trasa poteka do Zreč in nazaj skozi cilj v 2. krog. V zadnjem delu 1. kroga, v starem mestnem jedru, se trasa razdeli na dva pasova, kjer desno v cilj tečejo tekmovalci na 10 km, LEVO pa se razporedijo tekmovalci na 21 km, ki nadaljujejo tek v 2. krog. Na prehodu mimo cilja že premagate prvih 10 km proge in nadaljujete s tekom po isti poti nazaj do Zreč, kjer vas čaka še DODATNA, 1 km dolga zanka, od katere nadaljujete le še proti cilju.

Trasa na runmap.net Video trase

Srednjeprogaških 10 kilometrov

Start: 10.00

 

10.000 m | 70 m.n.v. | ASFALT | Certifikat IAAF-AIMS o izmeri tekaške proge

Traso na 10 km sestavlja en krog. Start je na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah, v startno-ciljni ravnini, od koder trasa poteka do Zreč in nazaj proti cilju. V zadnjem delu trase, v starem mestnem jedru, se trasa razdeli na dva pasova, kjer tekmovalci na 21 km tek nadaljujejo po levem pasu v 2. krog, tekmovalci na 10 km pa se razporedijo na DESNI pas za iztek v CILJ.

Trasa na runmap.net Video trase Video trase Relive

Rekreativnih 5 kilometrov

Start: 10.20

 

5.000 m | 30 m.n.v. | ASFALT

Trasa na 5 km sestavlja manjši krog. Start je na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah, v startno-ciljni ravnini, od koder trasa poteka do Dobrave, kjer zavije in se usmeri nazaj proti cilju. V zadnjem delu proge, v starem mestnem jedru, se le-ta razdeli na dva pasova, kjer tekmovalci na 21 km nadaljujejo po levem pasu v 2. krog, tekmovalci na 10 km in na 5 km pa se razporedijo na DESNI pas za iztek v CILJ.

Trasa na runmap.net

Konjičkov tek 600 m

Start: 13.00

 

Tek za predšolske otroke

Trasa Konjičkovega teka se, kakor vse druge na Konjiškem maratonu, začenja v startno-ciljni ravnini. Trasa najprej pelje nekaj metrov skozi park, nato zavije levo in mimo Doma kulture po parkirišču tekače vodi vse do križišča pri mostu, ki pelje čez Dravinjo. Trasa, ki vodi čez most, se še nekaj metrov nadaljuje po cesti, nato pa zavije levo pri uvozu v Stari trg. Sledi še zadnji zavoj levo in iztek v startno-ciljno ravnino Konjiškega maratona.

RAZPIS OTROŠKI TEKI

Tek šolarjev na 600 in 1000 m

Start: 13.10

 

Tek za otroke Osnovnih šol

Trasa Teka šolarjev na 600 in 1000 m poteka po mestnem jedru Slovenskih Konjic in njegovi bližnji okolici. S startom v startno-ciljni ravnini se tekaška trasa vije okoli Doma kulture – najprej nekaj metrov skozi park, nato zavije desno in po parkirišču vodi mlade tekače do križišča pri mostu, ki pelje čez Dravinjo. Najmlajši na 600 m zavijejo v Stari trg in nato vse do cilja, starejši pa na 100 premagajo rahel tekaški vzpon po cesti vse do cerkve Sv. Jurija, kjer trasa z levim ovinkom zavije nazaj v mestno jedro. Spust poteka po Starem trgu, vse do cilja, ki ga označuje veliki slavolok v startno-ciljni ravnini.

RAZPIS OTROŠKI TEKI