O maratonu

12. Konjiški maraton 2024

Datum:

29. 9. 2024

Start na 10 in 21 km:

9:30

Start na 5 km:

9:50

Lokacija:

Slovenske Konjice

Mestni trg 1, SI-3210

Tekmovalne discipline:

21, 10 in 5 km

Spremljevalni teki:

Konjičkov tek in
Tek šolarjev

Atletska zveza Slovenije (AZS)

nam je podelila posebno priznanje za organizacijo Konjiškega maratona.

O maratonu

Ideja o Konjiškem maratonu je tlela leta. Pravšnja mera poguma in dopolnjujoči se karakterji so ustvarili ekipo, ki je trdo delala, da je v deževnem jutru, septembra 2013, luč sveta ugledal 1. Konjiški maraton.

Zadnja septembrska nedelja je dan za tekaški dogodek s prelepo traso – skozi Dravinjsko dolino, mimo vinorodnih gričev, do turističnih Zreč, kjer se obrne in pelje nazaj do vznožja Konjiške gore skozi ciljno črto v središču starega mestnega jedra Konjic. Najdaljša trasa meri polmaratonskih 21 km, dopolnjujeta pa jo še srednjeprogaških 10 km in rekreativnih 5 km. Otroci se pomerijo na otroških tekih – na Konjičkovem teku za predšolske otroške in Teku šolarjev za osnovnošolce.

Konjiški maraton je znan po posebni skrbi za tekmovalce, pristni domačnosti in vrhunski organizaciji. Darilna vrečka je vsako leto vredna več od same prijavnine. Dogodek spremlja še posebnost, Glasbeni maraton, na katerem v startno-ciljni ravnini ter ob trasi nastopa več kot 200 glasbenikov. Tako tekače najmanj na vsakem kilometru motivira nova glasbena točka, v cilju pa se ob podelitvi medalj odvija pravi glasbeni spektakel. Da je Konjiški maraton res poseben, dokazuje dejstvo, da mu je Atletska zveza Slovenije kot prvemu in edinemu podelila posebno priznanje za organizacijo, po tem, ko je prireditev prvič v zgodovini slovenskih tekaških prireditev dosegla vse organizacijske točke.

V letu 2019 sta na 7. Konjiškem maratonu padla državna rekorda v cestnih tekih na 10 km tako v moški kot v ženski kategoriji.

Čeprav je bilo leto 2020 povsem zaznamovano s koronavirusom, je bil Konjiški maraton edina izvedena velika tekaška prireditev, in sicer z veliko mero poguma in še večjo merico brezhibne organizacije. Tudi v 2021 se je bilo treba prilagajati ukrepom v zvezi z epidemijo ter pokazati ustvarjalnost pri postavljanju prireditve, da je bila ta prijetna, a še zmerom varna za vse tekače.

Podporniki
in pokrovitelji

Naši zvesti navijači, podporniki in športni navdušenci nas vsako leto velikodušno podprejo v naši nameri in pri izvedbi največjega tekaškega dogodka – Konjiškega maratona. Iskreno smo hvaležni za izreden posluh lokalnih odločevalcev in gospodarstvenikov, nedvomno pa smo ponosni tudi, da nas spremlja in podpira vedno večje število posameznikov iz vse Slovenije.

Tukaj so zbrani vsi podporniki in pokrovitelji Konjiškega maratona.

Glavni pokrovitelj

Oplast d.o.o.

Zlati pokrovitelj

Občina Slovenske Konjice

Ekskluzivni opremljevalec športne opreme

Joma

Eksluzivni gel za masažo

Perskindol

Glavna medijska pokrovitelja

Novice
Radio Rogla

Uradno vozilo

Avtohiša Čepin

Srebrni pokrovitelji

Unior d.d.
Tehnokom klimatizacija
Larksoft
Petrol

 

Veliki pokrovitelji

 

Srednji pokrovitelji

 

Mali pokrovitelji