O maratonu

8. Konjiški maraton

Datum:

27. 9. 2020

Start:

10.00 (10 in 5km)

Lokacija:

Slovenske Konjice (Mestni trg, SI-3210)

Datum:

26. 9. 2020

Start: 16:00

5 km

Lokacija:

Slovenske Konjice (Mestni trg, SI-3210)

Datum:

27. 9. 2020

Start: 10:00

10 km

Lokacija:

Slovenske Konjice (Mestni trg, SI-3210)

Tekmovalne discipline:

10 in 5km

Spremljevalni teki:

Tek šolarjev
Konjičkov tek

Atletska zveza Slovenije (AZS)

nam je podelila posebno priznanje za organizacijo 5. Konjiškega maratona.

O maratonu

Ideja o Konjiškem maratonu je tlela leta. Pravšnja mera poguma in dopolnjujoči se karakterji so ustvarili ekipo, ki je trdo delala, da je v deževnem jutru, septembra 2013, luč sveta ugledal 1. Konjiški maraton.

Zadnja septembrska nedelja je dan za tekaški dogodek s prelepo traso – skozi Dravinjsko dolino, mimo vinorodnih gričev, do turističnih Zreč, kjer se obrne in pelje nazaj do vznožja Konjiške gore skozi ciljno črto v središču starega mestnega jedra Konjic. Najdaljša trasa meri polmaratonskih 21 km, dopolnjujeta pa jo še srednjeprogaških 10 km in rekreativnih 5 km. Otroci se pomerijo na otroških tekih – na Konjičkovem teku za predšolske otroške in Teku šolarjev za osnovnošolce.

Konjiški maraton je znan po posebni skrbi za tekmovalce, pristni domačnosti in vrhunski organizaciji. Darilna vrečka je vsako leto vredna več od same prijavnine. Dogodek spremlja še posebnost, Glasbeni maraton, na katerem v startno-ciljni ravnini ter ob trasi nastopa več kot 200 glasbenikov. Tako tekače najmanj na vsakem kilometru motivira nova glasbena točka, v cilju pa se ob podelitvi medalj odvija pravi glasbeni spektakel. Da je Konjiški maraton res poseben, dokazuje dejstvo, da mu je Atletska zveza Slovenije kot prvemu in edinemu podelila posebno priznanje za organizacijo, po tem, ko je prireditev prvič v zgodovini slovenskih tekaških prireditev dosegla vse organizacijske točke.

V letu 2019 sta na 7. Konjiškem maratonu padla državna rekorda v cestnih tekih na 10 km tako v moški kot v ženski kategoriji.

Podporniki
in pokrovitelji

Naši zvesti navijači, podporniki in športni navdušenci nas vsako leto velikodušno podprejo v naši nameri in pri izvedbi največjega tekaškega dogodka – Konjiškega maratona. Iskreno smo hvaležni za izreden posluh lokalnih odločevalcev in gospodarstvenikov, nedvomno pa smo ponosni tudi, da nas spremlja in podpira vedno večje število posameznikov iz vse Slovenije.

Tukaj so zbrani vsi podporniki in pokrovitelji 8. Konjiškega maratona 2020.

Glavni pokrovitelj

Oplast d.o.o.

Ekskluzivni opremljevalec športne opreme

Joma

Glavna medijska pokrovitelja

Novice
Radio Rogla

Medijski pokrovitelji

Europlakat

Uradno vozilo

BMW Selmar

Srebrni pokrovitelji

Unior d.d.
SAVA zavarovalnica
Občina Slovenske Konjice
Pošta Slovenije
Tehnokom klimatizacija
Larksoft
Petrol
Telemach


Veliki pokrovitelji


Srednji pokrovitelji


Mali pokrovitelji