Zdaj že veste, da prvih 1.500 tekačev, ki se prijavi do 1. septembra oz. do zaprtja prijav, prejme športno majico JOMA z dolgimi rokavi. Kaj pa se letos skriva v izvirnem darilnem paketu, ki ga za prvih 1.000 tekačev napolnijo lokalni ponudniki?

Prvi del izvirnega darilnega paketa za prvih 1.000 prijavljenih tekačev je tudi letos zeliščna sol Majnika, ki nastaja s pomočjo pridnih in delovnih rok Katje in Majde Temnik, predstavnic Zeliščnega vrta Majnika iz vasi Žiče, le nekaj kilometrov oddaljene od Slovenskih Konjic.

Darilni paket - Zeliščna sol Majnika
Zeliščna sol Majnika

Temelj ekološke zeliščne soli Majnika predstavlja tradicionalno mleta, nejodirana in nerafinirana piranska sol, ki je pridelana v skladu s starimi običaji naravne kristalizacije na solnih poljih. V to sol nato primešajo na žiških travnikih pridelana drobno mleta posušena zelišča in zelenjavo – in vse to je zraslo izključno na zemlji njihove družinske kmetije ter ekološkem in biodinamičnem zeliščnem vrtu.

Da je zeliščna sol Majnika res izdelek izjemne kakovosti, dokazuje dejstvo, da mešanica posušenih zelišč in zelenjave vsebuje kopico naravno pridelanih sestavin: peteršilj, korenje, zeleno, drobnjak, baziliko, čebulo, por, origano, timijan, rožmarin, luštrek, lovor, brokoli, cvetačo, pastinak, šetraj, majaron, ohrovt in zelje.

Mimogrede, Katja in Majda sta javnosti nedavno razkrili novo butično linijo kartuzijanskih zelišč Zajcklošter, ki šteje tri dragocene izdelke iz zelišč, ki so zrastla izključno na kartuzijanskem zeliščnem vrtu Žičke kartuzije. Njihova embalaža je čudovita, primerna za darila, vsebina pa kot v vseh njihovih izdelkih – blagodejna.

Nasvet 1: Ekološko zeliščno sol Majnika uporabite kot odličen naravni nadomestek različnim jušnim osnovam in kockam, z njo začinite juhe, enolončnice, meso, solate, omake, namaze in druge jedi. Športniki pa jo seveda uporabljamo tudi kot osnovo za odličen izotonični napitek.

Nasvet 2: Prijavite se čim prej, da si zagotovite prejem izvirnega darilnega paketa.

Spremljajte nas, da ne zamudite še drugih darilc Maratona z dušo!