Kljub dežnim kapljam se vas je danes 11. Konjiškega maratona udeležilo slabih 1.400 tekačev od prijavljenih 1.550 na 5, 10 in 21 km. Takoj za maratonci se je na traso podalo še približno 300 otrok, ki so tekli na Konjičkovem teku za predšolske otroke in Teku šolarjev za osnovnošolce. Če prištejemo še vseh 250 glasbenikov in plesalcev, ki so vas ob trasi spodbujali v sklopu Glasbenega maratona, smo skoraj pri rekordnih 2.000 udeležencev Maratona z dušo. HVALA!

Iskrene čestitke vsem tekačem, poklon zmagovalcem, vsem hvala za obisk in dobro voljo, hkrati pa velika hvala vsem 250 prostovoljcem, ki ste nam pomagali postaviti Maraton z dušo, ter več kot 250 glasbenikom in plesalcem za neverjetno energijo 11. Konjiškega maratona.

Organizatorji Maratona z dušo smo ob zaključku letošnjega tekaškega praznika izredno zadovoljni, saj ste nas tekači nagradili z izredno hitrimi prijavi, ki so nas pustile brez besed. Prvikrat v zgodovini prireditve smo namreč vse prijave zapolnili že konec avgusta, kar nakazuje na veliko zaupanje tekačev in seveda tudi na priljubljenost prireditve. Ob startu 11. Konjiškega maratona je tekače na progo ob tradicionalni izvedbi pesmi Final Countdown pospremila skupina Poweršok. Skupaj z otroškima tekoma, Konjičkovim tekom za predšolske otroke in Tekom šolarjev za osnovnošolce, je teklo približno 1.700 tekačev.

Na najdaljši trasi je slavil Maksym Kovtun, med ženskami pa je zmago ponovila Katarina Pišotek. Državna prvaka v cestnih tekih na 10 km in hkrati zmagovalca v absolutnih kategorijah sta postala Primož Kobe in Anja Fink, ki je lansko zmago prav tako kot zmagovalka na 21 km potrdila tudi letos, 5-kilometrsko traso pa sta usvojila Anže Obreza in domačinka Alenka Žakelj.

Preverite rezultate 11. Konjiškega maratona in Teka šolarjev

Kot pravi Maraton z dušo, Konjiški maraton ni le športna prireditev in v resnici ne traja le en dan, temveč se začne že v petek. Gre za Vikend Konjiškega maratona, v sklopu katerega sta se odvijala že 3. Likovni maraton s podelitvijo nagrad in Konjiški športni dan v okviru Tedna mobilnosti, ki sta ga organizirala Zavod za šport Konjice in Mladinski center Dravinjske doline. V okviru Maratona z dušo pa je potekal tudi 6. Glasbeni maraton, ki je – tako kot tekaški del prireditve, svoje prijave zaprl v rekordnem času, na njem pa je nastopalo več kot 250 glasbenikov, ki so tekače ob trasi spodbujali na manj kot vsakih 500 metrov trase.

HVALA vsem, ki ste podprli 11. Konjiški maraton.

Glavni pokrovitelj Oplast, zlati pokrovitelj Občina Slovenske Konjice, ekskluzivni opremljevalec športne opreme Joma, ekskluzivni gel za masažo Perskindol, glavna medijska pokrovitelja Radio Rogla in Novice in uradno vozilo Avtohiše Čepin, srebrni pokrovitelji Unior, LarkSoft, Petrol in Tehnokom.

Nepogrešljivi pokrovitelji dogodka so bili še: Zlati grič, Enervit, Zavarovalnica Sava, Euroton, Hervis, Isokon, Fotojoy, Petlja in Vidim, sopokrovitelji pa: Zeliščni vrt Majnika, Občina Zreče, Gostišče Smogavc, Zdravstveni dom, Splošna knjižnica, TIC, JKP in Zavod za šport Slov. Konjice, Stanovanjsko podjetje Konjice,  Radenska, Fundacija za šport, Bobik kreativa, Pot med krošnjami Pohorje, Senčila Senica, Baumüller, Kostroj Strojegradnja, Gradnje Marguč, Uroš Fijavž Transport, Avtovleka Topič, Turistična destinacija Rogla – Pohorje, Trust tel, Vina Založnik, Kmetija Arbajter in Center Noordung.

Posebna zahvala gre vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi in organizaciji prireditve: Kmetija Vodenik, Policijska postaja Slov. Konjice, Gasilska zveza Slov. Konjice in Zreče, Rdeči križ Slov. Konjice, ZŠAM Slov. Konjice in Zreče, Šolski center Slov. Konjice – Zreče, LTO Rogla – Zreče, MCDD, udeleženci Glasbenega maratona, Kolesarski klub Rogla, Taborniki Rod belega konja, povezovalka Tjaša Kangler, strokovni komentator Peter Kavčič in sodniki AK Šentjur.

Skupaj smo znova ustvarili izjemno tekaško prireditev.