Iskrene čestitke vsem 1.600 tekačem na 5, 10 in 21 km ter Konjičkovem teku in Teku šolarjev, poklon zmagovalcem, vsem hvala za obisk in dobro voljo, hkrati pa velika hvala vsem 250 prostovoljcem, ki ste nam pomagali postaviti jubilejni Maraton z dušo, ter več kot 300 glasbenikom za neverjetno energijo jubilejnega 10. Konjiškega maratona. Navdušeni smo!

Start jubilejnega 10. Konjiškega maratona je bil zares veličasten, se pa je zgodil pol ure prej, torej že ob 9.30 za tekače na 10 in 21 km ter ob 9.50 za tekače na 5 km, že tradicionalno v naelektrenem rokerskem stilu s skupino Take Off, ki se jim je letos na odru sicer pridružila še skupina Poweršok. Tudi sicer je jubilejna prireditev potekala v obliki, kot ste je bili tekači in obiskovalci navajeni iz časa pred pandemijo. Startne številke in darilne pakete ste tekači lahko znova namesto po pošti prevzemali v živo, lansko leto že izvedenemu Teku šolarjev za osnovnošolce po triadah pa so se letos po dveh letih premora pridružili še predšolski otroci na Konjičkovem teku. Skupaj z otroki se vas je tako nabralo okrog 1.600 tekačev.

Na najdaljši trasi je slavil Andrej Debelak, med ženskami pa Katarina Pišotek. Državna prvaka v cestnih tekih na 10 km in hkrati zmagovalca v absolutnih kategorijah postala Jošt Žnidaršič in Anja Fink, 5-kilometrsko traso pa sta usvojila Teodor Majcenovič in Laura Đorđević Betetto.

Rezultati:

»Ne le zmagovalci, navdušilo nas je tudi 18 tekačev, ki so Konjiški maraton letos pretekli že desetič. Eden izmed njih si je za to posebno priložnost celo oblekel majico s prvega Konjiškega maratona, kar nam je organizatorjem seglo do srca in nas spomnilo na dolgo pot, ki smo jo do sedaj že prehodili,«

je povedal naš Anton Noner, predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona.

Kot pravi Maraton z dušo, Konjiški maraton ni le športna prireditev in v resnici ne traja le en dan, temveč se začne že v petek. Gre za Vikend Konjiškega maratona, v sklopu katerega so se odvijali Likovni maraton, pogovorni večer s svetovnim pohodnikom, Konjičanom in ambasadorjem Konjiškega maratona Oliverjem Tičem in koncert s skupino Poweršok.

Povsem razred zase pa je bil letošnji Glasbeni maraton, v sklopu katerega organizatorji Maratona z dušo povabimo glasbenike, da se na trasi Konjiškega maratona predstavijo in hkrati spodbujajo vas, tekače. Zanimanje za nastop na jubilejni različici je bilo tako obsežno, da smo podvojili število nastopajočih na Glasbenem maratonu na več kot 300, vse od plesalcev, bobnarskih skupin, DJ-jev, harmonikarjev, rokerskih skupin do godalnega orkestra, ki vas je tekače pospremil v ciljno ravnino. »Podvojili smo ne le število glasbenikov, temveč tudi število glasbenih točk, s čimer smo tekače spodbujali na manj kot vsakih 500 metrov trase, na kar sem še posebej ponosen. To, skupaj z več kot 250 prostovoljci, v resnici gradi tekaško prireditev, vredno naziva Maraton z dušo. Desetka je bila morda deževna, tako kot prva, ampak dokazali smo, da na raven energije vreme pač nima nujno vpliva,« je zaključil naš Toni.

Ste vedeli? Na startni številki je bila letos nameščena tudi QR koda, ki omogoča, da na spletni strani getpica.com dostopate do nabora svojih fotografij. 

HVALA vsem,
ki ste podprli jubilejni 10. Konjiški maraton.

Glavni pokrovitelj Oplast, ekskluzivni opremljevalec športne opreme Joma, ekskluzivni gel za masažo Perskindol, glavna medijska pokrovitelja Radio Rogla in NOVICE in uradno vozilo iz Avtohiše Čepin,

srebrni pokrovitelji Unior, LarkSoft, Občina Slovenske Konjice,
Zavarovalnica Sava, Petrol, Tehnokom in Dravske elektrarne Maribor.

Nepogrešljivi pokrovitelji dogodka so bili še: Zlati grič, Pošta Slovenije, Hervis,
FotoJoy, Enervit, Atletska zveza Slovenije, Petlja, Vidim, Konus Konex in Senčila Senica, sopokrovitelji pa: Zeliščni vrt Majnika, Občina Zreče, Gostišče Smogavc, Zdravstveni dom Slovenske Konjice, Splošna knjižnica Slov. Konjice, Stanovanjsko podjetje Konjice, Fakin, JKP Slov. Konjice, TIC Slov. Konjice, Radenska, Fundacija za šport, Bobik kreativa, Elpro Križnič, Pot med krošnjami Pohorje, Čebelarstvo Žvikart, 2 Be Natural, Uroš Fijavž Transport, Baumüller, Kostroj Strojegradnja, Sendvičarna Ajdnik, Gradnje Marguč, Avtovleka Topič, Turistična destinacija Rogla – Pohorje, Isokon, MCDD, KŠDD, Zavod za šport Slov. Konjice, Trust tel, Vina Založnik, Kmetija Brečko, Turistična kmetija Lopan, Turistična kmetija Arbajter, Center Noordung in PGD Kebelj.

Posebna zahvala gre vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi in organizaciji
prireditve: Kmetija Vodenik, Policijska postaja Konjice, Gasilska zveza Konjice in Zreče, Rdeči križ Konjice, ZŠAM Konjice in Zreče, Šolski center Slov. Konjice – Zreče, LTO Rogla – Zreče, Take Off, Poweršok, udeleženci Glasbenega maratona, Kolesarski klub Rogla, Taborniki Rod belega konja, Folklorna skupina Jurij Vodovnik, povezovalka Tjaša Kangler, strokovni komentator Peter Kavčič in sodniki AK Šentjur.

Z vašo pomočjo smo organizirali čudovito tekaško prireditev.