Nedelja, rezervirana za Uniorjev tek, je postregla s krasnim sončnim vremenom, ko je bil pobeg na Roglo zaradi visokih temperatur v dolini kot naročen. Na startno linijo 8. Uniorjevega teka, ki ga vsem tekačem z brezplačno startnino omogoča podjetje Unior, se je postavilo okroglih 90 tekačev, eden izmed njih pa je pripeljal še simpatičnega kužka. Slednji je v teku po pohorskih planjah izredno užival.

Hkrati z Uniorjevim tekom je na Rogli potekal še Uniorjev družinski dan, tako da je bil velik šotor na vrhu Planje poln razigranih obiskovalcev, med katerimi so številni zaploskali tekačem Uniorjevega teka.

Čeprav so bile vremenske razmere precej bolj tople od lanskih, ko sta padla rekorda tako v moški kot ženski kategoriji, je letos rekord med moškimi znova padel, ženski pa je bil izenačen – pri tem pa je zanimivo, da ga je med moškimi podrl tekač, ki je bil do lani nosilec rekorda iz leta 2014, med ženskami pa ga je izenačila ista tekačica, ki ga je lansko leto postavila. Govorimo torej o absolutnih zmagovalcih letošnje tekme, in sicer sta to Matej Šturm (00:15:32), ki je zmagal že petič (a nazadnje ni bil na stopničkah), in Nina Pavlič (00:19:35), ki je zmagala že tretjič, od tega drugič zapored. Vsak od njiju je prejel vikend najem bungalova na Rogli. Na drugem mestu sta bila Maj Pritržnik v moški in Breda Škedelj v ženski kategoriji; Pritržnik je prejel Uniorjev set orodja, Škedljeva pa masažo v Wellnessu Idila v Termah Zreče. Tretje mesto sta zasedla Jan Kramer in Neža Videnšek, ki pa sta prejela vsak svojo brezplačno startnino za Konjiški maraton.

Tekaška nedelja na Rogli je tudi letos predstavljala odlično pripravo na tokrat jubilejni 10. Konjiški maraton.

Iskrene čestitke zmagovalcem in velik poklon vsem tekačem!

Foto: Jan Esih