Ponosni smo, da nam je tudi letos, že sedmič, zaupana organizacija državnega prvenstva v cestnih tekih na 10 km, s čimer smo že nekaj let zapored najbolje ocenjena tekaška prireditev v državi.

Letošnja jubilejna uprizoritev Konjiškega maratona bo še toliko bolj posebna, saj bo poleg državnega v Slovenskih Konjicah organizirano še balkansko prvenstvo v cestnih tekih na 10 km, kar bo doprineslo mednarodno obarvanost tekačev med konjiškimi griči.

Na startu se bodo poleg vrhunskih slovenski atletov zbrali še najboljši atleti z območja celotnega Balkana, ki bodo zadnjo septembrsko nedeljo na startu stali v prvi tekaški liniji. Predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona Anton Noner: »Ko sem pred leti kot atlet sam nastopal na balkanskih prvenstvih, si zares nisem mogel predstavljati, da bi čast organizacije tega prestižnega tekmovanja kdaj padla v moje roke. Mislim, da lahko v imenu cele ekipe rečem, da smo bili nepopisno počaščeni, ko smo izvedeli, da smo bili za organizacijo izbrani prav mi. V tako imenitni atletski družbi verjamemo, da bi lahko v Konjicah znova padel državni rekord. Obljubljamo, da ne bomo razočarali.«

Pot med krošnjami Pohorje
Pot med krošnjami Pohorje

Odprta skupinska prijava, največji skupini nagrada

S 1. aprilom smo odprli skupinsko prijavo, ki je cenovno ugodnejša od posamične, pa še vsak 11. tekač teče brezplačno. Najštevilčnejša tekaška skupina prejme celo nagrado: brezplačen vstop na Pot med krošnjami Pohorje na Rogli za do 50 oseb.

Razkrili barvo majčke

Le nekaj dni po odprtju skupinske prijave smo razkrili letošnjo barvo majice – po dveh letih koronskih in hibridnih tekov, ki jih je zaznamovala optimistična rumena majica, smo letos izbrali živahno modro, ki naznanja svežino in nove začetke.

Tekaško majico prejmejo vsi, ki se prijavijo do 1. septembra. Prvih 1.000 tekačev pa prejme izvirni darilni paket, ki za letos še ostaja skrivnost.

Bo jubilejna različica Konjiškega maratona kaj drugačna?

»Vsaka različica Maratona z dušo je malenkost drugačna,« se skrivnostno namuzne naš Toni, nato pa hitro doda: »Ampak desetica pa bo vendarle malo izstopala. Tekačem že pripravljamo drobna presenečenja, ki jim bodo ogrela srce.«

POZOR! Število tekačev je omejeno

Prijavnico že več let zapored zaradi zapolnitve vseh tekaških mest predčasno zapiramo, zato je pravočasna prijava še kako pomembna.