Jubilejni 10. Konjiški maraton: dež preganjali s tekom in glasbo

25. 9. 2022
deževno, 12,2 °C, 97% vlažnost

Iskrene čestitke vsem 1.600 tekačem na 5, 10 in 21 km ter Konjičkovem teku in Teku šolarjev, poklon zmagovalcem, vsem hvala za obisk in dobro voljo, hkrati pa velika hvala vsem 250 prostovoljcem, ki ste nam pomagali postaviti jubilejni Maraton z dušo, ter več kot 300 glasbenikom za neverjetno energijo jubilejnega 10. Konjiškega maratona. Navdušeni smo!

Start jubilejnega 10. Konjiškega maratona je bil zares veličasten, se pa je zgodil pol ure prej, torej že ob 9.30 za tekače na 10 in 21 km ter ob 9.50 za tekače na 5 km, že tradicionalno v naelektrenem rokerskem stilu s skupino Take Off, ki se jim je letos na odru sicer pridružila še skupina Poweršok. Tudi sicer je jubilejna prireditev potekala v obliki, kot ste je bili tekači in obiskovalci navajeni iz časa pred pandemijo. Startne številke in darilne pakete ste tekači lahko znova namesto po pošti prevzemali v živo, lansko leto že izvedenemu Teku šolarjev za osnovnošolce po triadah pa so se letos po dveh letih premora pridružili še predšolski otroci na Konjičkovem teku. Skupaj z otroki se vas je tako nabralo okrog 1.600 tekačev.

Zmagovalci

Na najdaljši trasi je slavil Andrej Debelak, med ženskami pa Katarina Pišotek. Državna prvaka v cestnih tekih na 10 km in hkrati zmagovalca v absolutnih kategorijah postala Jošt Žnidaršič in Anja Fink, 5-kilometrsko traso pa sta usvojila Teodor Majcenovič in Laura Đorđević Betetto.

Preverite tudi ostale rezultate!

REZULTATI

Kategorije