8. Konjiški KORONA maraton

5km – 26. 9.  2020
pretežno oblačno, 17,8 °C, 55% vlažnost

10 km – 27. 9. 2020
pretežno oblačno, 11,2 °C, 82% vlažnost

Skupaj z vami nam je uspelo izpeljati eno prvih tekaških prireditev v letu 2020. Bilo je drugače kot sicer, ampak vsekakor vredno vsega truda, dela in optimizma, ki smo se ga organizatorji trudili širiti vse leto.

Maske in 16 startov

Zaradi strogih ukrepov NIJZ za varen in odgovoren tek je preko startne linije Konjiškega maratona v dveh dneh sicer stopilo manj tekačev kot ponavadi, vendar pa smo zaradi tega prijavnico napolnili še hitreje kot prejšnja leta. Tekli so na 5 km, 10 km in seveda tudi na državnem prvenstvu v cestnih tekih na 10 km ter se v dveh dneh potrudili častno izpeljati vseh 16 startov, do katerih se je bilo treba prebiti v maskah in se odgovorno držati razdalje 1,5 metra med vsakim tekačem.

Zmagovalci

Na 5 km so med dekleti na zmagovalnem odru stale Lidija Johan na 3. mestu, Vesna Hozjan na 2. mestu in Barbara Klinar na 1. mestu, v moški konkurenci pa je kot tretji pritekel Rok Klinc, drugi je bil Luka Kavkler, prvi pa Jakob Tome.

Zmagovalci državnega prvenstva in hkrati v absolutni kategoriji na 10 km so bili tretji Primož Kobe (0:31:28), drugi Rok Puhar (0:31:13), ki je sicer nosilec rekorda konjiške proge, preden je bila ta certificirana, za pičle 3 sekunde pa ga je premagal Mitja Krevs (0:31:10), ki je zmagal že lani in takrat podrl tudi državni rekord.

V ženski kategoriji so zmagovalke bile tretja Anja Fink (0:37:57), druga Laura Guzelj Blatnik (0:36:00) in – enako kakor med moškimi – lanska zmagovalka in državna rekorderka Neja Kršinar (0:34:40), ki je podrla tudi rekord konjiške trase.

VSI REZULTATI

Hvala vam!

Iskrena in srčna hvala vsem, ki ste nam tudi letos, v teh razmerah, zaupali in tekli z nami, obenem pa čestitamo prav vsakemu, ki je uspešno pretekel ciljno črto. Upamo, da smo dosegli vaša pričakovanja. Posebej se moramo zahvaliti tudi vsem našim podpornikom, ki omogočajo izvedbo Maratona z dušo, našim prostovoljcem, brez katerih Konjiški maraton preprosto ne obstaja, in vsem navijačem, ki ste situaciji navkljub na odgovoren način stopili ob traso in srčno spodbujali naše tekače.

Skupaj nam je uspelo! HVALA!

Kategorije