5. Konjiški maraton s posebnim priznanjem AZS

24. 9. 2017
delno oblačno, 15 °C in 83% vlažnost

Že 5. leto zapored se je v Slovenskih Konjicah, na zadnjo nedeljo v septembru, odvijal Konjiški maraton. Skupno je teklo okoli 1400 tekačev, ki so lahko izbirali med tremi različnimi trasami, in sicer med tekom na 21, 10 in 5 kilometrov.

Za otroke sta se odvijala dobrodelni Tek šolarjev, kjer so tekli otroci iz osnovnih šol, ter Konjičkov tek, kjer so v spremstvu staršev tekli predšolski otroci.

Vzdušje so v startno-ciljnem prostoru in ob trasi znova dvigovale glasbene skupine najrazličnejših zvrsti, nato pa se je zabava s pogostitvijo nadaljevala še v prireditvenem prostoru.

V Slovenskih Konjicah sta prireditev povezovala Tjaša Kangler in Peter Kavčič, v Zrečah pa Domen Žnidarič.

Udeleženci so se lahko sprehodili med stojnicami lokalnih ponudnikov ali pa na destinaciji izkoristili katero izmed mnogih ugodnosti, ki so jih ponujali pokrovitelji Konjiškega maratona.

O letošnjih zmagovalcih …

Naslov državnega prvaka v cestnih tekih na 10 km sta med člani osvojila Jan Kokalj s časom 0:31:48 ter med ženskami Klara Ljubi s časom 0:38:02. V absolutni kategoriji, 21 km, je z 1:11:16 ciljno črto prvi prečkal Mitja Krevs, med ženskami pa Jasmina Ilijaš z 1:24:55. Na 5 km sta zmagala Luka Čretnik z 0:19:10 in Renata Vetrih z 0:20:29.

Najbolje ocenjeni, posebno priznanje AZS

Atletska zveza Slovenije (AZS) nam je podelila posebno priznanje za organizacijo 5. Konjiškega maratona.

REZULTATI

Kategorije