4. Konjiški maraton odpre novo traso na 5 km

25. 9.  2016
sončno, 21 °C in 23% vlažnost

Zadnja nedelja septembra je tradicionalno rezervirana za Konjiški maraton in 4. v vrsti je gostil več kot 1.200 tekačev in dvakrat toliko navijačev.

Tekmovalci so premagovali znane 5-, 10- in 21-kilometrske proge, najmlajšim na Otroških tekih pa so se pridružili še mlajši – v spremstvu odraslih so na Konjičkovem teku namreč tekli tudi otroci iz lokalnih vrtcev.

Nepogrešljivo rockovsko obarvan start je tekačem narekoval ritem in jih pospremil na pot, kjer so taktirko tempa prevzeli člani godbe na pihala, mladi harmonikarji in zvesti navijači.

Vezno nit prireditve sta v Slov. Konjicah držala Peter Kavčič in Tjaša Kangler, v Zrečah pa Domen Žnidarič in Urška Firer.

Pestro spremljevalno dogajanje, ki so ga zaokrožile stojnice lokalnih ponudnikov, animacija za otroke in drugo dogajanje, je zaokrožila slavnostna podelitev medalj najhitrejšim v prireditvenem šotoru, brezplačna pogostitev za vse tekače in poskočen nastop ansamblov.

In kdo je v 2016 stopil na zmagovalne stopničke Konjiškega maratona?

Na 5-kilometrski preizkušnji Renata Vetrih in Rob Svenšek, na 10 kilometrski progi sta bila najhitrejša Kim Ameršek in Matej Šturm, po 21 kilometrih pa sta prva v cilj pritekla Helena Javornik in Janez Mulej.

REZULTATI
Kategorije