3. Konjiški maraton – z dvakrat več duše!

27. 9. 2015
delno oblačno, 15 °C in 56% vlažnost

Zadnjo nedeljo septembra 2015 je 1.000 tekačev teklo po ulicah Slovenskih Konjic in Zreč. Na 3. Konjiškem maratonu je srčni utrip tekaških navdušencev bil v ritmu 5-, 10- in 21-kilometrske proge, z dobrodelno noto pa so dogodek zaokrožili še udeleženci Teka občanov in Teka šolarjev.

2.000 navijačev je posodilo svoja grla, navijanje pa so podkrepili še z bučnim ploskanjem in tako ustvarili simfonijo, ki se je zlila z dogajanjem na dveh odrih.

Tradicionalno rockovsko obarvan start je tekače pospremil na pot, strokovni komentator in povezovalka programa pa sta na tekaškem odru poskrbela za srčno obveščanje o dogajanju na progi in v cilju. Tek po trasi so lajšali spodbudni zvoki harmonike, po prihodu v cilj pa so se tekači in obiskovalci lahko okrepčali v prireditvenem šotoru, zaploskali zmagovalcem tekmovanja in se družili ob poskočnih ritmih narodno-zabavnih ansamblov.

3. Konjiški maraton je bil še posebej borben na razdalji 10 kilometrov, saj je hkrati s klasično tekaško preizkušnjo potekalo še Državno prvenstvo v cestnih tekih na 10 kilometrov.

In kdo je slavil? Na 5-kilometrski preizkušnji slavila Tina Lešnik in Marjan Krempl, naziv državnih prvakov v cestnih tekih in s tem tudi naziv zmagovalcev v teku na 10 kilometrov sta prejela Sonja Roman in Rok Puhar, kraljevsko preizkušnjo polmaratona pa sta osvojila Daneja Grandovec in Mitja Kosovelj.

REZULTATI
Kategorije