Otroški teki

Otroška teka Tek šolarjev (za osnovnošolce po triadah) in Konjičkov tek (za predšolske otroke) najmlajšim odpirata možnost, da so tudi oni del Konjiškega maratona. Ni lepšega od ponosnih otroških oči po tem, ko so s trudom pretekli traso in za to prejeli priznanje ali medaljo.

Konjičkov tek

Start: 13.00

Konjičkov tek je namenjen najmlajšim tekačem – tistim, ki še obiskujejo vrtec – v družbi njihovih spremljevalcev. Start teka je ob 13. uri v startno-ciljnem prostoru Konjiškega maratona. Proga za najmlajše je dolga 600 m, tek pa je namenjen druženju in gibanju, s poudarkom na udejstvovanju, zato se čas mladih tekačev ne bo meril.

Tek je za udeležence Konjičkovega teka BREZPLAČEN, vsak izmed udeležencev pa neposredno na startu prejme tudi startno številko, prijava ni potrebna.

Vsi predšolski otroci prejmejo
priznanje za udeležbo in medaljo!

Tek šolarjev

Start: 13.15; 13.25; 13.35

Tek šolarjev je tek osnovnošolcev po triadah preko konjiškega starega mestnega jedra. Tekmovanje poteka v treh kategorijah:

  • I. triada (600 m): start ob 13.15
  • II. triada (600 m): start ob 13.25
  • III. triada (1.000): start ob 13.35

Zdaj tudi osnovnošolci tečejo s startno številko s čipom, kar pomeni, da je natančen neto čas avtomatsko izmerjen vsem. Pomembno pa je, da mora biti startna številka obvezno pripeta na prsi.

Prijave potekajo v času Konjiškega maratona v Domu kulture Slovenske Konjice.

Ne le zmagovalci, ki jim bodo medalje podeljene na velikem odru kot pravim maratoncem, spominske medalje prejmejo prav vsi osnovnošolci!  

Podelitve medalj so v prireditvenem šotoru predvidoma ob 14.00.