Category: Arhiv

4. Konjiški maraton – tečemo!!!

Danes se obeta lepo, sončno jesensko vreme, temperature pa, tako pravijo vremenoslovci, bodo ravno pravšnje za tek! S programom začenjamo ob 9. uri, prvi start na 21 in 10 km pa bo ob 10. uri. 20 minut kasneje jim bodo sledili še tekači na 5 kilometrov, ob 13. uri pa bomo na progo pospremili naše najmlajše na Otroških tekih. Obiskovalci, vabljeni, da pridete in ustvarite pravo navijaško vzdušje, tekači, vam pa želimo obilo užitkov ob teku! Srečno!!!

Odštevamo!!!

Darilne vrečke so napolnjene, trasa pregledana, startno-ciljna ravnina dobiva končno podobo … vse je že skoraj pripravljeno za 4. Konjiški maraton! Manjkate le še tekači in navijači, da tekmovanju vdihnete dušo! Z nekaterimi izmed vas pa se bomo srečali že danes – prijavnica je namreč odprta od 16. do 20. ure! Se vidimo kmalu … se že veselimo!

PETSTRO SPREMLJEVALNO DOGAJANJE – DOBRODOŠLI NA STOJNICE

Tekaško prireditev bo v startno-ciljnem prostoru popestrila kopica dogajanja, ki bo obiskovalce in navijače navduševala od 9. ure naprej. Na stojnicah se bodo predstavili lokalni proizvajalci domačih dobrot – Zeliščni vrt Majnika, ki bo ponujal eko zelišča in soli lastne proizvodnje ter odličen domač brezplačen izotonični napitek, izletniška kmetija Lopan – Marvita, ki bo ponujala domače testenine, piškote, sokove in druge dobrote, kmetija Lamperček, ki bo ponujala različne domače mlečne izdelke, turistična kmetija Arbajter, ki bo ponujala domače suhe mesnine, dobrodošlico pa vam bodo izrekli tudi predstavniki TIC Slov. Konjice in Zreče, ki bodo predstavljali turistično ponudbo destinacije.

Dogajanje v samem centru mesta pa smo letos oplemenitili še z dodatno ponudbo, posebej namenjeno vsem tekačem, ki jo lahko najdete tukaj. Vzemite si torej še kakšen trenutek več ter raziščite Dravinjsko dolino in njene lepote.

Da bo izkušnja Konjiškega maratona še prijetnejša – »Navodila tekačem«

Za tekače Konjiškega maratona smo tudi letos pripravili kratek vodnik po 4. Konjiškem maratonu z namenom, da bo vaša izkušnja tekaške prireditve še prijetnejša. V dokumentu »Navodila tekačem«, smo zapisali vse pomembne in koristne informacije, da bi vam olajšali prihod na maraton in čim bolje poskrbeli, da vas nujne informacije dosežejo.

Veliko tega, kar je zapisanega v Navodilih za tekače, tekači, ki ste že pri nas tekli, poznate, marsikaj pa je tudi novega, zato vas prijazno vabimo, da dokument prelistate – vsi tisti, ki pa se nam boste letos pridružili prvič pa vabljeni, da dokument tudi natančneje pogledate.

Veselimo se že, da se kmalu srečamo! Pa prijetno branje! J

Naša prijavnica odpira vrata že v soboto!

Organizatorji Konjiškega maratona že nestrpno odštevamo še zadnje dneve in ure, ko vam bomo izreki dobrodošlico na Maratonu z dušo! In ker vas že nestrpno pričakujemo, bomo vrata prijavnice odprli že v soboto, od 16. do 20. ure, v Domu kulture v Slovenskih Konjicah. Prijazno vabimo vse, ki boste imeli prosto sobotno popoldne, da se oglasite v prijavnici, prevzamete darilno vrečko in startno številko. Tako se boste izognili gneči v nedeljo in se pred tekmovanjem lahko brez skrbi posvetili teku in uživali v spremljevalnem programu. Za vas pa imamo še namig – če ste član tekaške skupine, lahko za vas dvig startne številke in darilne vrečke opravi vodja skupine. Določite lahko torej člana, ki bo prevzel paket za celo ekipo – hitro, preprosto in praktično.

V ČASU KONJIŠKEGA MARATONA ZAPRTE NEKATERE CESTE

Vsi, ki ste že tekli pri nas veste, da trasa Konjiškega maratona poteka po nekaterih občinskih cestah, prečka pa tudi državno cesto Maribor – Celje. Ceste bodo načeloma normalno prevozne, razen med 10. in 13. uro, ko bo zaradi tekaške prireditve oviran promet.

V Slovenskih Konjicah se nam obetajo občasne popolne 15-minutne zapore na državni cesti (križišče pri vlaku v Slov. Konjicah in križišče pri bencinski črpalki Mol), polovična zapora pa bo na državni cesti v Zrečah (križišče pri Sparu). Popolnoma bodo zaprte nekatere občinske ceste, ki so del trase, oziroma se nanjo priključujejo, do 14. ure pa bo popolnoma zaprt tudi strogi center Slovenskih Konjic.

Tekačem, ki se boste na tekaško prireditev pripeljali z avtomobilom, priporočamo, da svojega jeklenega konjička pustite na katerem izmed označenih parkirišč – od doma pa se odpravite dovolj zgodaj, da še ujamete odprto prijavnico, ki se zapira ob 9. uri.

OTROŠKI TEKI – letos bodo tekli tudi najmlajši

Humanitarnim Šolskim tekom, ki so na Konjiškem maratonu že stalnica, se bo letos pridružil še Konjičkov tek – brezplačni tek za vse otroke, mlajše od 6 let. Tek občanov se je tako umaknil in naredil prostor za naše najmlajše, ki pa bodo razdaljo 600 m pretekli v spremstvu staršev ali vzgojiteljev. Namen Konjičkovega teka je druženje in spodbujanje gibanja – glavni cilj pa je sodelovanje, zato se rezultati ne bodo merili – prav vsi, ki se bodo teka udeležili, bodo zmagovalci.

S Konjičkovim tekom bomo tako ob 13. uri odprli Otroške teke, v razmiku nekaj minut pa jim bo sledilo še tekmovanje dečkov in deklic iz 1., 2. in 3. triade. Vsi tekmovalci, tudi najmlajši, bodo prejeli startno številko , osnovnošolci in osnovnošolke pa se bodo borili še za medalje in najvišje uvrstitve.

Kakor vsa leta doslej, bo tudi letos sorazmerni delež startnine Šolskih tekov namenjen v učni sklad osnovnih šol v občinah Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica. Prijava na Otroške teke bo možna v soboto in nedeljo, predprijava pa tudi s pomočjo spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Prisrčno vabljeni tekači in navijači – več nas bo, bolj bo zabavno!

ZAPRTE prijave na Konjiški maraton!

V petek, 16. 9. 2016 smo prijave na Konjiški maraton zaprli in s tem tudi zaključili prijavno obdobje, ki je trajalo od 1. aprila 2016. Letos nas bo teklo več kot 1.000, vsi tekači, ki ste se prijavili in tudi poravnali prijavnino pa boste v naslednjih dneh prejeli Navodila za tekače, kjer boste našli zapisane vse informacije – tiste zelo pomembne in take, ki vam lahko pridejo prav. Na naši spletni strani pa bomo v torek tudi objavili popoln seznam vseh prijavljenih tekačev z označenim statusom plačila.

Startne številke so že v tisku, darilca pripravljena, organizacijska ekipa pa že nestrpna, da vas čez teden dni sprejme na nepozabnem tekaškem dogodku!

Se vidimo kmalu … na Konjiškem maratonu – maratonu z dušo!

ČASTNI POKROVITELJ KONJIŠKEGA MARATONA

Konjiški maraton podpira mnogo ambasadorjev na katere smo organizatorji izjemno ponosni. V letošnjem letu pa nam je častno pokroviteljstvo ponovno izrekel tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Predsednik RS Borut Pahor tako zaokrožuje skupino podpornikov in prijateljev Konjiškega maratona, v organizacijski ekipi pa smo izjemno počaščeni, da uživamo takšno podporo – na lokalnem in nacionalnem nivoju.

LE ŠE 7 DNI DO ZAPRTJA PRIJAV

Prijave na 4. Konjiški maraton se v zadnjih dneh pospešeno polnijo in čeprav nas je že več kot 1.000, so prijave še vedno možne.

Naslednjih 100 tekačev, ki se bo prijavilo in plačalo prijavnino bo, kljub temu da izvornega darilnega paketa ni več, prejelo tekaško majico bele barve, ki jo podarja naš pokrovitelj JOMA, topel obrok in spominsko medaljo.

Ne spreglejte tudi paketne prijave, ki vam omogoča tek na 4. Konjiškem maratonu in 21. Volkswagen Ljubljanskem maratonu – cena paketa pa je 55 €.

Prijave na 4. Konjiški maraton se zaprejo 16. 9. 2016 – če želite teči z nami pa morate do tega datuma izpolniti elektronsko prijavnico in poravnati prijavnino … vendar POZOR! na Konjiškem maratonu lahko skupno teče le 1.500 tekačev in v kolikor se kapacitete zapolnijo pred 16. 9. 2016, se v trenutku zapolnitve mest zaprejo tudi prijave!

Se vidimo zadnjo nedeljo v septembru … mi že komaj čakamo.