Navdušeni smo, da nam je danes uspelo preteči 7. Uniorjev tek na Rogli, ki ga lansko leto zaradi takratnih razmer v času koronavirusa nismo mogli izpeljati. Seveda je bila udeležba na Uniorjevem teku, kakor vsako leto, za tekače povsem brezplačna, kar je omogočilo podjetje Unior.

Na tokratnem Uniorjevem teku se je na startu zbralo 65 tekačev, kar je za hladne vremenske razmere na Rogli zelo lepa številka. Ob startno-ciljni ravnini so jim bučno ploskali navijači. 5 kilometrov izjemno lepe, ampak precej zahtevne gorske trase so pogumno premagovali prav vsi tekači.

Rezultati

Zmagala sta Klemen Španring (00:15:41), ki je bil nazadnje drugi, v moški kategoriji, in Nina Pavlič (00:19:35) v ženski kategoriji, obenem pa sta oba s svojim odličnim časom podrla rekorda trase, ki sta stala že od leta 2014. Vsak od njiju je prejel vikend najem bungalova na Rogli. Na drugem mestu sta bila Maj Pritržnik v moški in Renata Vetrih, lanska zmagovalka, v ženski kategoriji; Pritržnik je prejel Uniorjev set orodja, Vetrihova pa masažo v Wellnessu Idila v Termah Zreče. Tretje mesto sta zasedla Primož Kotnik in Natalija Mašera, ki je tretje mesto zasedla tudi nazadnje, ki pa sta prejela vsak svojo brezplačno startnino za Konjiški maraton.

Tekaška nedelja na Rogli je tokrat potekala le slab mesec pred izpeljavo že 9. Konjiškega maratona in je tako odlična priprava na t. i. Maraton z dušo.

Iskrene čestitke zmagovalcem in BRAVO vsem tekačem!