Skupaj z vami nam je uspelo izpeljati eno prvih tekaških prireditev v letu 2020. Bilo je drugače kot sicer, ampak vsekakor vredno vsega truda, dela in optimizma, ki smo se ga organizatorji trudili širiti vse leto.

Maske in 16 startov

Varnostna razdalja med tekači v boksih. Foto: Matic Ritonja / Sportida

Zaradi strogih ukrepov NIJZ za varen in odgovoren tek je preko startne linije Konjiškega maratona v dveh dneh sicer stopilo manj tekačev kot ponavadi, vendar pa smo zaradi tega prijavnico napolnili še hitreje kot prejšnja leta. Tekli so na 5 km, 10 km in seveda tudi na državnem prvenstvu v cestnih tekih na 10 km ter se v dveh dneh potrudili častno izpeljati vseh 16 startov, do katerih se je bilo treba prebiti v maskah in se odgovorno držati razdalje 1,5 metra med vsakim tekačem.

Zmagovalci

Na 5 km so med dekleti na zmagovalnem odru stale Lidija Johan (0:22:05) na 3. mestu, Vesna Hozjan (0:21:50) na 2. mestu in Barbara Klinar (0:20:46) na 1. mestu, v moški konkurenci pa je kot tretji pritekel Rok Klinc (0:18:50), drugi je bil Luka Kavkler (0:17:51), prvi pa Jakob Tome (0:17:45).

Najboljši na 10 km, Rok Puhar (levo), Mitja Krevs (na sredini) in Primož Kobe (desno). Foto: Grega Valancic / Sportida

Zmagovalci državnega prvenstva in hkrati v absolutni kategoriji na 10 km so bili tretji Primož Kobe (0:31:28), drugi Rok Puhar (0:31:13), ki je sicer nosilec rekorda konjiške proge, preden je bila ta certificirana, za pičle 3 sekunde pa ga je premagal Mitja Krevs (0:31:10), ki je zmagal že lani in takrat podrl tudi državni rekord.

V ženski kategoriji so zmagovalke bile tretja Anja Fink (0:37:57), druga Laura Guzelj Blatnik (0:36:00) in – enako kakor med moškimi – lanska zmagovalka in državna rekorderka Neja Kršinar (0:34:40), ki je podrla tudi rekord konjiške trase.

Najboljše na 10 km, Laura Guzelj Blatnik (levo), Neja Kršinar (na sredini) in Anja Fink (desno). Foto: Grega Valancic / Sportida

Hvala vam!

Iskrena in srčna hvala vsem, ki ste nam tudi letos, v teh razmerah, zaupali in tekli z nami, obenem pa čestitamo prav vsakemu, ki je uspešno pretekel ciljno črto. Upamo, da smo dosegli vaša pričakovanja. Posebej se moramo zahvaliti tudi vsem našim podpornikom, ki omogočajo izvedbo Maratona z dušo, našim prostovoljcem, brez katerih Konjiški maraton preprosto ne obstaja, in vsem navijačem, ki ste situaciji navkljub na odgovoren način stopili ob traso in srčno spodbujali naše tekače.

HVALA vsem,
ki ste podprli 8. Konjiški maraton v teh negotovih časih.

Glavni pokrovitelj Oplast, ekskluzivni opremljevalec športne opreme Joma ter glavna medijska pokrovitelja Radio Rogla in NOVICE,

srebrni pokrovitelji Unior, LarkSoft, Zavarovalnica Sava, Petrol, Telemach, Tehnokom Klimatizacija in Pošta Slovenije.

Nepogrešljivi pokrovitelji dogodka so bili še: Zlati grič, Euroton, Hervis, FotoJoy, Enervit, Atletska zveza Slovenije, sopokrovitelji pa: Vitapur, Zeliščni vrt Majnika, Kostroj Strojegradnja, JKP Slovenske Konjice, Perskindol, Občina Zreče, Gostišče Smogavc, Pot med krošnjami Pohorje, Zdravstveni dom Slovenske Konjice, Zavod splošna knjižnica Slovenske Konjice, Stanovanjsko podjetje Konjice, Trgovina Sport Billy, Gradnje Marguč, Sendvičarna Ajdnik, Selmar, Elpro Križnič, Radenska, Fundacija za šport, Pro-Bit, TIC Slovenske Konjice, Uroš Fijavž Transport, Avtovleka Topič, BOBIK kreativa, MCDD, KŠDD, Zavod za šport Slov. Konjice, Spar, Picerija Paradajz, Igor Ošlak, Turistična kmetija Lopan, Vina Založnik, Kmetija Brečko.

Posebna zahvala gre vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi in organizaciji prireditve: Kmetija Vodenik, Policijska postaja Slov. Konjice, Gasilska zveza Slov. Konjice in Zreče, Rdeči križ Slov. Konjice, ZŠAM Slov. Konjice in Zreče, Šolski center Slov. Konjice – Zreče, LTO Rogla−Zreče, Take OFF, PIK produkcija, prostovoljci KAŠ, Društvo tabornikov Rod belega konja, povezovalka Tjaša Kangler, strokovni komentator Peter Kavčič in sodniki AK Šentjur.

Z vašo pomočjo smo organizirali eno prvih športnih prireditev v letu 2020.
Skupaj nam je uspelo! HVALA!