Konjiški maraton se bo zdaj zdaj zgodil. Že veste, kam boste zavili po tekmi ali celo naslednji dan? Preverite naš letošnji izbor najljubših turističnih točk.

1.

Sprehodite se preko vinorodnih gričev Škalc mimo Zlatega griča.

Vinska klet Zlati Grič
Vinska klet Zlati grič

Kadar pomislite na Slovenske Konjice, poleg slikovitega trškega jedra prav gotovo zagotovo vidite še z vinsko trto posejane griče v Škalcah. Že na poti boste srečali moderno, v naravno okolje vpeto moderno Vinsko klet Zlati grič. Tekači Konjiškega maratona jo boste prepoznali zaradi buteljke sivega pinot Zlati grič v darilnem paketu.

Oglasite se tam na degustaciji zdaj, v času trgatve, ko diši po grozdju!

2.

Obiščite skrivnostno lepotico Žičko kartuzijo.

Umaknjena Žička kartuzija zbuja posebno energijo spokojnosti in miru. S pametnimi očali jo lahko vidite skoraj takšno, kakršna je bila v času Otakarja III. Nadenite si pametna očala in videli boste tiste dele kartuzije, ki jih danes več, skrivnostne kartuzijane in oživljeno legendo o nastanku samostana.

Tekači Konjiškega maratona jo med 26. in 27. septembrom s startno številko Konjiškega maratona in osebnim dokumentom lahko obiščete brezplačno.

Žička Kartuzija
Foto: Dream Moment, TIC Slovenske Konjice
Žičko kartuzija

3.

Razglejte se s Poti med krošnjami Pohorje.

Pot med krošnjami Pohorje
Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

Pot med krošnjami Pohorje je postavljena je v osrčje pohorskih gozdov, na vrh Rogle. Raziščite smreke vse od korenin do vrhov krošenj in postanite delček gozdnega življenja.

Najštevilčnejša tekaška skupina na Konjiškem maratonu se bo tja podala na brezplačen izlet za do 50 ljudi!

4.

Obiščite skrivnostno lepotico Žičko kartuzijo.

Za pohorske kulinarične poslastice ali udobno posteljo – ali pa kar oboje, po želji, vam priporočamo Gostišče Smogavc, ki je vedno naša prva izbira.

Gostišče Smogavc
Ne veste, kje bi prespali in kaj bi jedli?

Več znamenitosti v naših krajih preverite