Danes smo pretekli že 6. Uniorjev tek, ki je tudi letos potekal v sklopu Kovaškega piknika, ampak tokrat ob častitiljivi 100. obletnici podjetja Unior, zato je prelepe Rogline planje obiskalo še več ljudi kot ponavadi. Seveda je pomagalo tudi čudovito vreme s toplim sončkom.

Na tokratnem Uniorjevem teku, pripravi na 7. Konjiški maraton, se je na startu zbralo skoraj 140 tekačev, ki so jim bučno ploskali številni navijači ob startno-ciljni ravnini.

5 kilometrov izjemno lepe, ampak precej zahtevne gorske trase so pogumno premagovali prav vsi tekači, tudi kakšen mlajši je bil med njimi, letos pa smo imeli še prav posebno spremljevalno tekačico, luštno psičko.

Zmagala sta Matej Šturm, ki je na Uniorjevem teku je zmagal kar četrtič, je pa tudi nosilec rekorda trase s 1. Uniorjevega teka, in Renata Vetrih, ki je lani zasedla drugo mesto, tudi sicer pa je že večkrat stala na stopničkah Uniorjevega teka – tudi na prvi! Vsak od njiju je prejel vikend najem bungalova na Rogli. Na drugem mestu sta bila Klemen Španring v moški in Manuela Golob v ženski kategoriji; Španring je prejel Uniorjev set orodja v vrednosti 100 €, Golobova pa 60-minutno masažo z mošnjički pohorskih zelišč v Wellnessu Idila v Termah Zreče. Tretje mesto sta zasedla Vito Kunstek in Natalija Mašera, ki pa sta prejela vsak svojo brezplačno startnino za Konjiški maraton.

Pred podelitvami je navzoče pozdravil tudi ambasador Konjiškega maratona Bogomir Dolenc, ki je lansko leto dobrodelno pretekel 42 maratonov v 42 dneh za male viteze – otroke, obolele za rakom. Letos se je lotil novega ekstremnega dobrodelnega projekta – Okrog Slovenije, v katerem bo odtekel več kot 1200 km v 12 dneh, kar pomeni povprečno 100 km na dan od 31. avgusta do 11. septembra. Tekel bo po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije, s startom in ciljem v Črni na Koroškem.

Po teku so se tekači skupaj s polnim šotorom obiskovalcev zabavali na tradicionalnem Kovaškem pikniku, prvem dogodku med vsemi poletnimi Veselimi nedeljami na Rogli, kjer so nastopali Čuki.

Iskrene čestitke zmagovalcem in BRAVO vsem tekačem!

Foto: Jan Esih

REZULTATI