Na Rogli smo v nedeljo pripravili že 5. Uniorjev tek, tudi letos brezplačno pripravo na že 6. Konjiški maraton, v sklopu Uniorjevega Kovaškega piknika. Tokrat so pogumne tekače nagradili prijetne temperature, dobra družba rekordnih več kot 140 sotekačev in vriski mnogih obiskovalcev.

Zmagala sta Matej Šturm (na Uniorjevem teku je zmagal že tretjič!) in Ines Matjaž. Vsak od njiju je prejel vikend najem bungalova na Rogli. Na drugem mestu sta bila Urban Šturm v moški in Renata Vetrih v ženski kategoriji; Šturm je prejel Uniorjev set orodja, Vetrihova pa masažo v Wellnessu Idila v Termah Zreče. Tretje mesto sta zasedla Jan Tretjak in Katarina Pišotek, ki pa sta prejela vsak svojo brezplačno startnino za Konjiški maraton.

Po teku so se tekači skupaj s polnim šotorom obiskovalcev zabavali na tradicionalnem Kovaškem pikniku, prvem dogodku med vsemi poletnimi Veselimi nedeljami na Rogli, kjer je za glasbo poskrbel ansambel Banovšek z Matejem Banovškom na čelu, ki bo na Konjiškem maratonu kot prvi na svetu poskusil preteči 10 km in pri tem nepretrgoma igrati Golico na frajtonarico. Teka se je udeležil tudi Bogomir Dolenc, ki je tekačem in navijačem predstavil svoj plemeniti projekt 42 maratonov v 42 dneh. Eno od 42 zaporednih maratonskih razdalj bo pretekel tudi na Konjiškem maratonu.

Iskrene čestitke zmagovalcem in velik poklon vsem tekačem. Bravo!

Vse rezultate preverite tukaj.