Prejšnji vikend smo s tekači Konjiške atletske šole (KAŠ) obiskali maraton v velikem Beogradu! Vzdušje je bilo naelektreno in kar okoli 20.000 tekačev se je podalo preko starta 5-, 21- in 42-kilometrske trase. Tudi Konjičani smo s sabo pripeljali kar nekaj maratoncev!

Konjiška atletska šola je namreč s sabo pripeljala veliko delegacijo 53 Konjičanov, od tega 31 tekačev, ki so se odlično odrezali. Seveda se je dogodka udeležila tudi ekipa 6. Konjiškega maratona, saj so jih beograjski organizatorji povabili.

Od Konjičanov so na Beograjskem maratonu tako na 42 km tekli Aleš Kovač, Rado Sodin, Spomenka Vodopivec, Sebastijan Martič, Darja Bohorč, Mojca Gorjup Krošl, Blaž Vošnjak in Andraž Tehovnik, na 21 km Jovita Kovač, Brane Vodopivec, Rok Vodopivec, Lidija Petrič, Ferdo Gorjup Krošl, Sabina Slapnik, Tadej Slapnik, Aleš Sušak, Jasmina Jevšenak, Saša Nerad, Renata Skalar, Jerica Belak, Milan Hribernik, Karmen Fridrih, Saša Ravnjak, Dejan Studenčnik, Lučka Orož, Robin Krančan in Simona Rap, na 5 km pa Karina Kotnik, Aleksandra Gorinšek, Sebastjan Sevšek in Sebastjan Ravnjak.

Vsem iskrene čestitke, da ste tako dobro zastopali naše barve! Še posebej pohvalna pa sta dosežka Spomenke Vodopivec in Mojce Gorjup Krošl, ki sta na maratonskih 42 kilometrov v izredno težkih pogojih čudovito presenetili. Spomenka je absolutno dosegla odlično 19. mesto, v svoji starostni kategoriji 3. mesto, Mojca pa absolutno 38. mesto, v svoji starostni kategoriji 10. Mesto.

Več utrinkov si oglejte v priloženi fotogaleriji in ne pozabite: 9. maja se začenja nova sezona tekaških treningov v Konjiški atletski šoli!

Treningi bodo potekali na atletskem stadionu OŠ Ob Dravinji vsako sredo ob 19.30, vadili pa boste ločeno v dveh skupinah, začetni in nadaljevalni. Cena mesečne vadbe je 20 €, 5-mesečni paket pa stane prijaznih 50 € (torej le 10 € na mesec).