Konjiškega maratona se vsako leto udeleži zavidljivo število tekaških skupin, ki torej štejejo najmanj 10 tekačev. Skupinska prijava je cenovno ugodnejša že v osnovi, nato pa vsak enajsti tekač teče brezplačno. Marsikdo pa še ne ve, da najštevilčnejša tekaška skupina (do 50 tekačev) prejme simpatično nagrado: brezplačno se namreč udeležijo konjiškega martinovanja v moderni vinski kleti Zlatega griča, dobijo pa še voden ogled Konjic, ogled Žičke kartuzije in kosilo v Gastužu, najstarejši gostilni na Slovenskem.

Lani je nagrado prejela tekaška skupina ŠD Radost. Bili so izredno veseli, njihov vodja Andrej Podgoršek pa je povedal: »Na martinovanju smo se imeli preprosto super. Zabavno priložnost smo izkoristili še za hkraten zaključek tekaške sezone. Kljub temu, da nas je pričakalo malo slabše vreme, je bilo vzdušje kljub temu izredno prijetno in dodati moram, da smo se s tekači kar precej razživeli. Vsekakor bi se rad vsem, ki so nam ta dan omogočili, prijazno zahvalil; ne samo v svojem, ampak tudi v imenu ostalih tekačev v društvu.«

Tekaško skupino lahko sestavi vsakdo. Med 10 zbranimi tekači spol, starost in dolžina trase niso pomembni. Včasih se na kup zbere skupina prijateljev, drugič se zberejo sodelavci, ansambli, vedno več pa je tudi podjetij, ki spodbujajo gibanje in zdrav način življenja ter svojim zaposlenim omogočijo brezplačno udeležbo.

Svojo skupino prijavite TUKAJ