Humanitarnim Šolskim tekom, ki so na Konjiškem maratonu že stalnica, se bo letos pridružil še Konjičkov tek – brezplačni tek za vse otroke, mlajše od 6 let. Tek občanov se je tako umaknil in naredil prostor za naše najmlajše, ki pa bodo razdaljo 600 m pretekli v spremstvu staršev ali vzgojiteljev. Namen Konjičkovega teka je druženje in spodbujanje gibanja – glavni cilj pa je sodelovanje, zato se rezultati ne bodo merili – prav vsi, ki se bodo teka udeležili, bodo zmagovalci.

S Konjičkovim tekom bomo tako ob 13. uri odprli Otroške teke, v razmiku nekaj minut pa jim bo sledilo še tekmovanje dečkov in deklic iz 1., 2. in 3. triade. Vsi tekmovalci, tudi najmlajši, bodo prejeli startno številko , osnovnošolci in osnovnošolke pa se bodo borili še za medalje in najvišje uvrstitve.

Kakor vsa leta doslej, bo tudi letos sorazmerni delež startnine Šolskih tekov namenjen v učni sklad osnovnih šol v občinah Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica. Prijava na Otroške teke bo možna v soboto in nedeljo, predprijava pa tudi s pomočjo spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Prisrčno vabljeni tekači in navijači – več nas bo, bolj bo zabavno!