3. 7. 2016 je na Rogli potekal brezplačen 3. Uniorjev tek, ki je minil v znamenju dežja in hladnega vremena. Neprijetne vremenske razmere pa niso prestrašile pogumnih tekačev, ki so se podali v borbo s spolzkimi tlemi in mokrim terenom.

Najhitrejši med moškimi je bil Matej Šturm, sledil mu je Miran Dovnik, tretjeuvrščeni pa je bil Rok Klinc. V ženski kategoriji je s konkurenco pometla Daneja Grandovec, profesionalna atletinja in nosilka olimpijske norme, ki se je v času 3. Uniorjevega teka na Rogli mudila na pripravah, druga je v cilj pritekla Renata Vetrih, tretja pa je bila lanskoletna zmagovalka Nina Pavlič.

Najhitrejši so po koncu teka stopili na zmagovalne stopničke in prejeli lepe nagrade, ki sta jih podelila predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona Anton Noner in predstavnik programov na Rogli, Robert Kejžar. Prav vsi udeleženci 3. Uniorjevega teka pa so za pogum in srčnost poželi aplavz obiskovalcev Kovaškega piknika, ki se je v času teka odvijal na Rogli in obljubljal zabavo še pozno v popoldne z ansamblom Vera in originali.

Uradne rezultate tekmovanja si lahko pogledate tukaj, galerijo fotografij pa lahko prelistate tukaj.

Člani organizacijskega odbora 3. Uniorjevega teka in 4. Konjiškega maratona vsem tekačem izrekamo iskrene čestitke za predanost, pogum in srčnost ter vam sporočamo: septembra se vidimo v Konjicah, naslednje leto pa druženje spet ponovimo tudi na Rogli!