V nedeljo, 28. 6. 2015 bo na Rogli že drugič potekal Uniorjev tek, ki je po datumu in dolžini lahko odlična preizkušnja pripravljenosti za Konjiški maraton. Nadmorska višina 1.500 metrov in več kot blagodejne temperature, ki jih Rogla v poletnih mesecih nudi, so odlično izhodišče za 5-kilometrski tek in pripravo na 3. Konjiški maraton.

Na vrhu Planje bodo ob startu Uniorjevega teka tekači z gorskim zrakom intenzivneje polnili pljuča od 11. ure dalje (Start), svoje podplate pa bodo lahko ogreli na razgibani podlagi travnikov in pašnikov, ki jo obljublja vrhnji del planote na Rogli. Z nami bodo tekli tudi vrhunski deskarji, olimpijec Rok Marguč, Tim Mastnak in Iva Polanec.

Vsi, ki ste tekli že lani, si lahko osvežite spomin v galeriji tukaj in pogledate svoje rezultate tukaj, vsi, ki pa bi se Uniorjevega teka želeli udeležiti letos pa podrobnejše informacije najdete v razpisu, ki je dostopen na PRIJAVE in INFORMACIJE. Na tek se lahko brezplačno prijavite preko spletnega obrazca ali osebno na dan prireditve, med 9.30 in 10.30 uro, v startno-ciljnem prostoru na Planji.

Tekači in navijači se boste po teku lahko okrepčali še na Kovaškem pikniku – tradicionalni prireditvi, ki jo Rogla gosti že vrsto let.

Se vidimo na Rogli! 😉