KAŠ-eva Tekaška skupina je 7. 5. ponovno začela s treningi. Lokalni tekači so se na pozive Konjiške atletske šole odlično odzvali – že na prvem treningu se je namreč zbralo skoraj 40 tekačev. Med njimi se je znašlo tudi 8 nagrajencev nagradne igre Radia Rogla, ki je potekala zadnja dva tedna pred začetkom Tekaške skupine. Radijci so potencialne nagrajence vprašali: »Če bi bila omejitev nebo – v čigavi družbi bi najraje ti odtekel maraton in zakaj prav v tej?« 2-mesečno brezplačno vadbo v KAŠ-evi Tekaški skupini so prejeli Simon Brecl, Leonida Pistotnik, Grega Tkalčič, Nina Jelovšek, Andrej Črešnar, Nuša Lilija, Živa Žagar in Sandra Zalokar.

Vadba v tekaški skupini je namenjena tekačem vseh vrst. Na atletskem stadionu OŠ Ob Dravinji v Slovenskih Konjicah se dobimo vsako sredo ob 19. uri, trening pa traja uro in pol. Vidimo se ob vsakem vremenu, saj imamo na voljo tudi vadbo prenovljeni telovadnici osnovne šole.

Udeleženci so se razdelili v dve skupini, glede na svoje znanje in sposobnosti. Novih znanj o pripravah na tek, pravilnih tehnikah teka, raztezanju, prehrani ipd. vas učita strokovno usposobljena trenerja, nekdanja atletinja Natalija Leskovar in aktivni atlet Urh Poteko.

Cena mesečne vadbe je 20 €, vendar vam je na voljo tudi darilni bon, s katerim lahko obdarite sebe ali druge in pri večmesečni udeležbi prihranite tudi do 50 %. Prijave na Tekaško skupino so še vedno odprte, možne pa so na spletni strani www.konjiskimaraton.si.