Organizatorji Konjiškega maratona smo v letu 2014 k pestremu spremljevalnemu dogajanju in obstoječima 21km in 10km preizkušnjama dodali še dva krajša teka, ki vsak po svoje plemenitita in dopolnjujeta športno vzdušje tekaškega dogodka.

Odločili smo se poskrbeti za najmlajše, zato smo rezervirali termin med 15. in 15.40 uro, ko se bodo osnovnošolci lahko pomerili v Teku šolarjev. Dečki in deklice, ki bodo sicer tekli z ramo ob rami, mesta pa osvajali ločeno, se bodo preizkusili v treh kategorijah. Tekmovanje bodo začeli učenci in učenke 1. triade, pomerili se bodo v teku na 450m, sledili jim bodo predstavniki in predstavnice 2. triade, ki bodo svoje moči merili na razdalji 600m, Tek šolarjev pa bodo zaokrožili najstarejši – tekmovalci in tekmovalke iz 3. triade, ki bodo tekli na dolžini 1000m.

Pozabili pa nismo niti na vse tiste, ki se bodo želeli malo razmigati, predvsem pa prispevati v dobrodelne namene. Ob 16. uri se bo tako pričel še Tek občanov, ki bo nosil humanitarno noto. Glavni namen prečkati ciljno črto 1000m dolge proge ne bo meriti rezultate temveč sodelovati in prispevati v učni sklad Gimnazije Slovenske Konjice. Zadnjo nedeljo v septembru bo torej poskrbljeno za vse tekaške okuse, gledalce pa ob glasbeni podlagi čakajo dobre štiri ure srčnega navijanja.