Konjiški maraton vas vabi na predpripravo na septembrske maratonske podvige. V sklopu otvoritvenega dogodka Pozdravljena, natura in ob spoštovanja vredni 95. obletnici delovanja našega pokrovitelja, podjetja Unior, bomo v soboto, 21. 6. 2014, pripravili Uniorjev tek na Rogli. Tek bo krajši od naših maratonskih prog in je zato idealna priložnost za vse, ki bi pred nastopom na maratonu radi preizkusili svoje delovanje na tekmovalnih tekih, obenem pa so ljubitelji narave in lepega – trasa bo speljana po prelepih zelenih travnikih vrhnjega dela Rogline planote. Vzporedno s tekmovalnim tekom Konjiškega maratona bo potekal tudi simboličen, kratek tek humanitarnega značaja v organizaciji Lions kluba Konjice.

Start tekov bo ob 14. uri, na vrhu Planje, ob osrednjem prireditvenem prostoru, kjer bo že v teku zabava s Čuki in ansamblom Roka Žlindre.

Poleg glasbenega programa se za sobotni dan na Rogli obeta izredno pestro dogajanje, primerno za vso družino. Že opoldne bo na stadionu novega smučarsko-tekaškega centra potekala nogometna tekma domačih ekip proti ekipi NK Maribora, na svoj račun bodo prišli gorski kolesarji in pohodniki, ob jezeru pa bodo v družbi dalmatinske klape ves dan za prva mesta borili jadralci. Ob okusni ponudbi Pohorske tržnice zagotovo ne bo nihče ostal lačen, medtem ko niti najmlajšim v Zlodejevi deželi ne bo dolgčas.

Ves športen in zabaven program vam ponujamo brezplačno. V prihodnjih dneh vam bomo razkrili še več detajlov o trasi našega visokogorskega teka in prijavi nanj, za konec pa vam lahko še namignemo, da boste tekli v zanimivi družbi in da zmagovalce Uniorjevega teka čakajo privlačne praktične nagrade. 🙂