V sklopu prireditve Pozdravljena, natura na Rogli je potekala tudi brezplačna priprava na 2. Konjiški maraton, 1. Uniorjev tek, na katerem je teklo malo manj kot 100 tekačev. Z njimi so tekli znani vrhunski športniki, udeleženci olimpijskih iger v Sočiju, deskarja Rok Marguč in Glorija Kotnik ter nordijski kombinatorec Marjan Jelenko. Teka se je udeležil tudi priznani atlet, olimpijec iz Sydneya, Londona in Aten ter slovenski rekorder v maratonu, Roman Kejžar, ki je med drugim osvojil tretje mesto, med znanimi tekaškimi obrazi pa je bil še Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport.

Bogate nagrade, vikend najem bungalova na Rogli, Uniorjev komplet orodja v vrednosti 100 €, 60-minutno masažo z mošnjički pohorskih zelišč in vrhunske tekaške copate Saucony, so prejeli prvi trije v absolutni ženski in moški konkurenci: Ana Noner, Nina Pavlič in Anja Žibert ter Matej Šturm, Domen Dornik in že omenjeni Roman Kejžar.

Trasa, dolga malo manj kot 5 kilometrov, je potekala na skoraj 1500 m nadmorske višine s približno 60 m višinske razlike, v smeri smučišča Uniorček, do vrha Ostruščice, nato pa po progi teka na smučeh s pentljo pred novim hotelom Natura tik pred vrnitvijo v cilj, kjer so se navijači zabavali ob ritmih Čukov.

Vzporedno s tekmovalnim tekom je potekal tudi simboličen, kratek tek humanitarnega značaja v organizaciji Lions kluba Konjice, h kateremu pa je Konjiški maraton prispeval s prodajo majic. Izkupiček je bil v celoti namenjen humanitarni dejavnosti Lionsev.