Konjiški maraton je odprl tudi skupinsko prijavo za maraton, s čimer bodo popestrili dogajanje na samem dogodku in trasi ter zadovoljili tiste tekače, ki raje tečejo v družbi.

Skupina naj bo sestavljena iz najmanj 10 tekačev – starost, spol in tekaška razdalja na maratonu niso pomembni, določiti pa je treba vodjo skupine. Tako se lahko prijavljajo res raznolike druščine prijateljev, sorodnikov, klubskih kolegov ali sodelavcev, ki lahko športnemu dogodku dodajo ustvarjalnost s svojo stilsko podobo in imenom skupine. Letos bodo lahko skupine na spletno stran Konjiškega maratona objavile tudi svoje logotipe.

Z vpisom v obrazec na spletni strani Konjiškega maratona lahko vodje skupin prijavijo novo tekaško skupino s pripadajočimi tekači in, v primeru da skupino želijo pustiti odprto za nove tekače, dodajo svoj kontakt. Tekači, ki bi raje tekli v skupini, pa ne najdejo pogumnih kolegov, bodo tako lahko vstopili v stik z vodjo skupine, h kateri se želijo pridružiti.

Skupinska prijava na Konjiški maraton je, poleg popestritve dogajanja in pisanih druščin, tudi cenovno ugodnejša od posamičnih prijav. Vsakemu članu skupine namreč pripada cenejša prijavnina, vodja skupine pa startnino prejme celo brezplačno. Res velike skupine, po več deset tekačev, pa na vsakega desetega tekača prejmejo še dodatno brezplačno startnino. Skupaj je ceneje!