Prejšnji četrtek sta konjiški Dom kulture obiskala znana tekača, ki sta še veliko več kot le to – prevajalec Velike tekaške knjige Igor Jurič in svetovni prvak v ultratriatlonu Miro Kregar.

V Konjice se je odločil priti znani obraz ekranov nacionalne televizije, Igor Jurič, ki se je kot navdušen tekač med svojim berlinskim dopisništvom srečal z Veliko tekaško knjigo, avtorja Herberta Steffnyja, nekoč najboljšega nemškega maratonca. Kot diplomirani nemcist je knjigo najprej prevajal samo za kolege tekače, kasneje pa se je vendarle odločil za uradni prevod in ga izdal pri založbi Sanje.

Jurič z gotovostjo upa potrditi slavno neuradno poimenovanje knjige – tekaška biblija. Prepričan je, da je v knjigi zapisana osnova za vsakega, začetniškega ali izkušenejšega tekača, in sicer v hitro berljivem in prijetnem slogu pisanja. Svojo tezo je potrdil tudi z dosežkom, ki ga šteje med svoje najpomembnejše: le tri mesece po ozdravljenem raku limfatičnega sistema je kljub »peklenskim zadnjim desetim kilometrom«, kot jih poimenuje, pretekel Berlinski maraton.

V pogovoru je sodeloval tudi aktualni svetovni prvak v ultratriatlonu Ultraman Miro Kregar, sicer tudi udeleženec slovitega triatlona Ironman. V svoji 11-mesečni sezoni preplava približno 1000 km, prekolesari okoli 12.000 km in preteče 3000 km. Obiskovalce je najbolj zanimal način prehrane in strategija treningov, ki jih uporablja, zato je Kregar predstavil svoj nov način treninga, s katerim je uspel postati svetovni prvak.

Obiskovalci dogodka so imeli možnost poskusiti profesionalno tekaško obutev znamke Saucony, prevajalec Igor Jurič pa je vsakemu kupcu Velike tekaške knjige, kot se spodobi, knjigo tudi podpisal.