V konjiškem Domu kulture je predaval eden najbolj poznanih športnih zdravnikov pri nas, dr. Rudi Čajavec.

Konjiška atletska šola (KAŠ) je organizirala brezplačno predavanje Šport mladih, že po naslovu sodeč namenjeno predvsem mlajšim športnikom na začetku svoje profesionalne ali rekreativne športne poti.

Dr. Rudi Čajavec je sicer prejemnik častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije, zdravnik več slovenskih reprezentanc ter vodja naše zdravniške ekipe na olimpijskih igrah v Sydneyju, Pekingu in Londonu. Kot predavatelj se je Čajavec definitivno izkazal, kar je dokazala tudi osredotočena polna velika avla Doma kulture, v kateri so sedeli tudi otroci. Na zabaven in slikovit način je razumljivo razložil svoje strokovno mnenje o začetkih resnejših oblik športa.

Bistveno bi naj bilo, da otroka že od malega učimo pravilne tehnike gibanja pri hoji, teku, prevalih itn., saj mu s tem dajemo boljše predispozicije za šport in se izogibamo poškodbam. Treba je znati izbrati športno opremo – kot najpomembnejše je izpostavil obuvalo, prikazal pa je še način in čas raztezanja po aktivnosti. Kot športniku zelo pomembno je navedel pravilno prehrano, pri kateri je po njegovem nujno, da pridobimo zadostne količine energije skozi strukturno zahtevnejše oblike živil, ki ne povzročajo večjih energijskih nihanj.

Po uvodnem predavanju vprašanj v dvorani kar ni hotelo zmanjkati. Tudi Anton Noner, predsednik Konjiške atletske šole, je bil z dogodkom več kot zadovoljen: »S prvim predavanjem smo v KAŠ-u želeli promovirati šport in spodbuditi aktivnejše življenje. Odziva ljudi smo zelo veseli in upamo, da bo interes na prihodnjih dogodkih vsaj tolikšen.«